Idén is lesz Kaposvári Vágta
2014.02.02., vasárnap 11:38

Mindezt a Nemzeti Vágta nevezési igazgatója Bendes Csaba jelentette be szombaton a szarkavári kastélyszállóban megrendezett lovasbálon.

A tervezett elővágták közül a legutolsó ismét a kaposvári lesz augusztus 24-én, a döntő nemzeti vágták a hagyományokhoz híven szeptember közepén tartják Budapesten.

A hagyományörző lovastalálkozón és lovasbálon Meiszterics László a Meistro Lovasklub vezetője beszédében felidézte az elmúlt év eseményeit és megköszönte a támogatást Kaposvár város önkormányzatának, a fő támogatóknak, valamint mindenkinek, aki munkájával segítette a tavalyi sikereket. A festői környezetben a bált egy palotás nyitotta és a Megarox társulat műsorát is meghallgathatta a közönség.

Az előfutamot idén is megrendezik Kaposváron, melyet a város is támogat. A szombati vágta bálon Kaposvár alpolgármestere elmondta: a rendezvényre az idegenforgalom miatt is nagy szükség van.

Kedves Lovasok!

Sajnálattal értesítünk benneteket, hogy a majális 17.-re tervezett lovas majális ifjúsági lovas rendezvényünk az időjárás kiszámíthatatlansága és a pálya alkalmatlansága miatt elmarad. Megértéseteket köszönjük.

A versenyt azonban mindenképpen megtartjuk, hiszen nagy volt az érdeklődés.

Június 22.-én

Kérünk benneteket, hogy nevezési szándékotokat előrenevezve június 10. startonként leadni 1.500ft, utónevezés startonként 2.000Ft június 11. vagy helyszínen.

Lovas baráti üdvözlettel Meistro Lovastanya

2014. február. 04.
001

Kérem, engedjétek meg, hogy pár szót szóljak arról, hogy mi is az indíttatása annak, hogy immáron másodjára is megrendezzük az egymás közt csak Vágta Bálnak nevezett esténket.

Köztudott, hogy Egyesületünk nem egy díjlovas, díjugrató lovasokból álló csoport.

Sokáig kerestük a helyünket a hobbilovasok, lovastúrázók s hagyományőrzők között.

A rengeteg lovasbemutató, a nemzetközi szereplések, az ifjúsági versenyeink révén számtalan élményben volt részünk, de valahogy mégsem volt igazi helyünk a lovasok közt.

 Aztán pár éve egy kisbusznyi társasággal részt vettünk Budapesten a Hősök terén megrendezett Nemzeti Vágtán, ahol egy kis apróságot fedeztem fel, ami megváltoztatta addigi tevékenységünket.

Az a kis apróság pedig az volt, hogy mindegy ki kicsoda, honnan jött, melyik kis faluból vagy nagyvárosból, mert mindenki egyforma eséllyel indult. Lehetett valaki jó hírű lótenyésztő, vagy akár egyszerű hobbi lovas egy olyan versenyen, ahol a főszereplő a magyar ló, és mellette jelen van a hagyományőrzés, a látványos show-műsor,a folklór, a gasztronómia és nem utolsó sorban a versenyből adódó kellő mennyiségű adrenalin.

Az első benyomás után azonnal éreztem, hogy ez lesz a mi világunk. Kerestük a lehetőséget, hogy ne csak versenyzőként, hanem rendezőként is részt vehessünk egy ilyen rendezvénysorozatban. Kerestük a helyszínt. Szóba jött Kaposfő, Somogysárd, különböző külterületek, mígnem Baranyai Sándor mondta, „Hogy ha ebbe ekkora energiát fektettek, akkor miért nem csináljatok meg magatoknak itt Kaposváron?”

Kedves Lovas Barátunk, Tisztelt Vendégünk!

V. Halloween kupa - amatőr gyermek és hobbi lovasverseny a

Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesület szervezésében

Szeretettel meghívunk téged és családodat,

töltsétek velünk versenyzőként vagy nézőként a november 2-át.

 

 

Program:

7.30-8.30.             Regisztráció (lóútlevél vagy oltási kiskönyv)

               9.00.                      Megnyitó

9.30.                      Versenyek az alábbi sorendben kerülnek megrendezésre:

1. Futószáras ülés verseny (bemutatkozó versenyprogram)

2. Kezdő díjlovaglás K11

3. Középhaladó díjlovaglás (könnyű kategória) D2

                               4. Haladó díjlovas E1

5. Díjugrató verseny

6. Ügyességi verseny: kezdőknek és haladóknak oly módon, hogy mindenki végre tudja hajtani, úgy hogy az idő, ill. az ügyesség fog dönteni.

                Az eredményhirdetés időpontjáról a helyszínen tájékoztatunk benneteket.