Nyári lovasnapközi a Meistro Lovastanyán

2017 nyarára ismételten meghirdetjük lovastáborunkat és napközinket

Már 6 éve rendszeresen

Nyári napközi a Meistro Lovastanyán egy hétre (hétfőtől péntekig) 19.500,-Ft/fő,

 

 

 

Szülői nyilatkozat, jelentkezési lap itt

 

Napközi: Június 19-tól augusztus 18-ig

 

Bentlakásos tábor: június 26-tól június 30-ig, illetve július 17-től július 21-ig

 

További részletek a videó után.

 

 

 

Az előző évek tapasztalatai alapján úgy gondoljuk, hogy idén is vidám, jókedvű, a lovakat, az állatokat nagyon szerető táborlakók találkoznának, új barátságok köttetnének. 10 hektáros területünkön a lovarda mellett állatsimogató, horgásztó, röplabdapálya és egyéb sportolási lehetőség is biztosított. A lovas elméletet oktatótermünkben tartjuk, a gyerekek különböző nyergekkel, kantár fajtákkal, egyéb tartozékokkal, valamint lovardai ismeretekkel bővíthetik tudásukat.

 

Kézműves foglalkozásokon szalvéta- és, fonaltechnikával dísztárgyakat készítenek, sógyurmából figurákat, gyöngyből szerencsefát, álomfogót és sok más dolgot készítenek. Népi játékaink is bővültek az ostrozás, a patkódobás, rongylabda, dárda és dobócsillag hajításon kívül még sokk mással.

 

Persze a lényeg a napi kétszeri lovaglás. Futószáron, négyszögben, és nagypályán eső esetén fedelesünk biztosítja, hogy a napi lovaglás ne maradjon ki. Csapatépítés szempontjából ügyességi versenyt is tartunk. Péntekenként minden lovast tudásának megfelelő túrára viszünk délelőtt ninimum 1,5 órásra.

 

Lovas napközi minden héten hétfőtől péntekig összesen:19.500 Ft/fő

 

Akik nem tudják megoldani az egy hetet az megjelenhet a lovas napköziben egy-egy napra is a péntek kivételével 3.900,-Ft/fő/nap.

 

Kérjük, hogy a részvételi szándékot legalább három nappal korábban szíveskedjenek jelezni munkanapokon 8 és 17 óra között a +3630/567-4618-as telefonszámon, vagy személyesen Kaposvár, Keceli bejáróban, illetve a meistro@t-online mail címen.

 

Napirend:

 

Gyülekező 7.30-8.00-ig

Délelőtt lovaglás, istálló rendezés, lovak gondozása majd elméleti oktatás.

Délben ebéd – kétféle menüből lehet választani

Délután kézimunka foglalkozás, közös szabad program, majd ismét lovak körüli feladatok és lovaglás.

Távozás 16.00-17.00 óra között.

 

 

Kedvezmény:

 

testvérek esetén 5%

minimum egy hétre, 5 fő feletti csoport együttes jelentkezése, és lovasnapközije esetén 10%,

Részvételi díjat a napközi első napján, érkezéskor kérjük megfizetni.

 

 

 

Bentlakásos tábor egy hétre (hétfőtől péntekig), napi háromszori étkezéssel: 32.500,-Ft/fő.

Kérjük, hogy a részvételi szándékot egy héttel korábban szíveskejenek jelezni munkanapokon 8 és 17 óra között a +3630/567-4618-as telefonszámon, vagy személyesen Kaposvár, Keceli bejáróban, illetve a meistro@t-online mail címen.

 

június 26-től június 30-ig, illetve

július 17-től július 21-ig

Napirend a lovasnapközinél leírtak szerint, kibővítve a lovak abrakolásával, karámba helyezésével és esti programokkal.

 

 

Kedvezmény:

 

5 fő feletti csoport együttes jelentkezése, és táborozása esetén 10%,

testvérek táborozása esetén 5%

Részvételi díjat a tábor első napján, érkezéskor kérjük megfizetni.

 

  

 

Nálunk mindenki a maga tudásának megfelelően lovagolhat napi két alkalommal, legyen akár teljesen kezdő vagy haladó. Az oktatás, a teljesen kezdőknél, futószáras alapoktatással indul. Az egyéni képességétől, előrehaladásától függően az önálló lovaglásig is elérhet. A haladók kis csoportokban, osztályban lovagolnak, és a csoportok váltják egymást. Az ügyesebbeket rövid terepre is kivisszük.

 

Lovaink magyar sportló, arab, lipicai és kisbéri félvér. Mindannyiukra jellemző, hogy nyugodtak, gyermekbarátok, nem rúgnak, nincs bennük rosszindulatúság, nagyon kezes és türelmes állatok, lovas vizsgával rendelkeznek.  

 

Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesületünk a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal határozata szerint lovas szolgáltatói tevékenység végzésére jogosult (nyilvántartási száma: L-000355), és lovaink lovas szolgáltatói vizsgával rendelkeznek.

 

A táborozók lovas elméleti oktatásban is részesülnek. Ismereteket szerezhetnek a lovak fajtáiról, színeiről, felépítésükről, viselkedésükről, lovardai alakzatokról, jármódokról, szerszámok, nyergek részeiről, típusairól stb. Kovácsmúzeumunkban megtekinthetik az eredeti kovács eszközöket, és megnézhetik a lóval vontatható munkaeszközöket.

 

A tábor ideje alatt a táborozók megismerkedhetnek a lovardai munkákkal, elsajátíthatják a lóápolás, lótartás, szerszámozás fortélyait. Ügyességi és egyensúlyfejlesztő lovas játékokat játszhatnak. Továbbá bepillantást nyerhetnek a középkori lovagok, a huszárok és a somogyi betyárok hagyományőrző tevékenységeibe, sőt fegyvereiket, pajzsaikat kis is próbálhatják.

 

Lovaglás mellett a gyerekek, a szabadidejükben az állatsimogatónk lakóival ismerkedhetnek, és részt vehetnek gondozásukban. Lehetőségük van továbbá pingpongozásra, röplabdázásra, focizásra, íjászatra, horgászatra, lehet számháborúzni, Tókaji parkerdőbe túrázni, népi játékokból összeállított akadályversenyen versenyezni, vetélkedőkön- kézműves foglalkozásokon részt venni, és ráadásul minden héten van kincskeresés, szalonnasütés vagy bográcsozás. Jó idő esetén a petörkei tóban fürdőzhetnek.

 

Nálunk szerzett tapasztalataikat a felnőtté válás után is kamatoztathatják, hiszen megtanulják az értékek létrehozását, annak becsülését és a lovas turisztika valamint a vendégfogadás alapjait is.

 

Lovagláshoz kobakot biztosítunk (ennek hiányában nem lehet lovagolni).

 

Felsőruházat lehet bármi, ami nem lobog, hosszú nadrág (farmer vagy melegítő nadrág), lovagláshoz legjobb a csizma, de a sportcipő is elegendő.

 

 

 

A napirend változtatásának jogát fenntartjuk!

 

Az időjárás és a gyermekek kedve a meghatározó a programok alakulásánál.

 

 

 

A tábort és napközit 7 éves kortól ajánljuk.

 

A gyerekekre folyamatosan felnőttek vigyáznak.

 

Az edzéseket lovas sportoktató végzi, munkáját lovas-túravezetők segítik