Osztálykirándulás

 

TISZTELT OSZTÁLYFŐNÖKÖK, SZÜLŐK,

KEDVES GYEREKEK ÉS KOLLEGÁK!

 

Engedjék meg, hogy egy olcsó, nem hagyományos, de a hagyományokra épülő, mégis izgalmas és hasznos, interaktív programot ajánljak Önöknek.

Látogassanak el a kaposvári Meistro Lovastanyára, mely egész évben szeretettel vár kicsiket és nagyokat egyaránt.

A vendégek fogadásáról lovasoktatónk, lovasedzőnk, túravezetőink és lovasklubunk tagjai gondoskodnak.

2-3 ÓRÁS PROGRAMUNK:


     vendégek fogadása, a hagyományőrző egyesület és a tanya bemutatása,

     lovasmúzeum megtekintése, a honfoglaláskori és a középkor lovagi harci eszközök, öltözetek bemutatása, tájékoztatás a huszárok és a somogyi betyárok életéről, csínytevéseiről és hőstetteiről. Szoborpark megtekintése,az állatsimogatónk megnézése, állatok etetése. Szürkemarha, rackajuhok, kecskék, szárnyasok, emuk, nyuszik, láma és egyéb díszállatok.

Betyárok és lovagok eszközeinek  kipróbálására.

    A kovácsmúzeum megtekintése, eredeti eszközök megtekintése.

    Lovas körhinta és lovaglási lehetőség.

    Népies játékok kipróbálása (patkódobás, üvegleütés, ostorozás, íjászat ….)3-5 fős csapatokat alkotnak, és egy akadályversenyt rendezünk számukra népi játékokból és izgalmas, ügyességi feladatokból (5-10 feladat)..

    Népies játékok mellett, azért van egy lego kiállításunk is.

EGÉSZ NAPOS PROGRAMUNK:

     Vendégeinknek külön igény esetén lehetőséget biztosítunk piknikre is, szabadon való bográcsos főzésre, szalonnasütésre, de vállalunk egy tál ételek elkészítését is (pl: gulyás, paprikás krumpli, töltött káposzta, pörkölt, stb.).

    Horgásztavunkon rendezhetünk horgászversenyt, és a kifogott halból, a tóparton el is lehet készteni az ételt.

    Amíg az étel elkészül lehetőség van röplabda, kispályás foci, pingpong, lábtenisz, íjászat, 2-3 órás gyalogtúra a Tókaji parkerdőbe és egyéb más kikapcsolódásra is.

Ami mindenkinek tetszik, ha 3-5 fős csapatokat alkotnak, és egy akadályversenyt rendezünk számukra népi játékokból és izgalmas, ügyességi feladatokból (5-10 feladat).

 

 

A 2-3 órás program irányára diákoknak, fogyasztás nélkül 1.000,- Ft/fő, ami egész naposra is bővíthető, megegyezés szerint.

10 hektáros területünk alkalmas egyszerre több osztály vagy akár iskola fogadására is. Az alapprogram igény szerint kibővíthető és alakítható.

Képek a fotogalériában

Egész nyárra szervezünk lovastábort és lovasnapközit.