Rólunk írták

Bizonyított a zselici táj

2015.03.23., hétfő 13:36

Több mint egy évtized kihagyás után rendeztek újra távlovagló versenyt Kaposváron. A versenyigazgató és a résztvevők szerint is egy nagyon jó hangulatú balesetmentes verseny volt, és várhatóan minden évben meg tudják majd ezt ismételni.

Bányai Béla a Magyar Lovas Szövetség Távlovagló és Távhajtó Szakág Szakbizottság elnökének elmondása szerint a szervező kaposvári Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesület mindent megtett, hogy színvonalas verseny legyen, és láthatóan a pálya kijelölésén túlmenően a külsőségeket is nagyon komolyan vették.

Meiszterics László versenyigazgató mindezt természetesnek tartja, hiszen hagyományt kíván teremteni abból, hogy az év első ilyen versenye a Zselicben legyen. A versenyzők szerint is egyértelmű, hogy ilyen gyönyörű és egyben biztonságos pályát nem sok helyen lehet kijelölni az országban. Tervünk az, hogy a jövőben nem csak regionális, hanem országos bajnokságot is fogunk szervezni. A Nemzeti Vágta és a hobbilovas versenyeken kívül ez fekszik nekünk igazán jól.

A versenyen összesen 44 lóval álltak rajthoz. A Kapos folyó partjánál és Kaposújlakon keresztül az első pihenő a Petörke tónál volt, majd visszafelé a Tókaji parkerdő szélén a Meistro Lovastanyánál zárult a 21 km-es kör, amit a kezdők közül Alrutz Eszter a General Szabadidő SE versenyzője teljesített a legjobban, a második helyezett Gondos Dorottya dombóvári versenyző lett és harmadik helyen Harmath Fanni végzett.

A profik ugyanezt a pályát kétszer tették meg úgy, hogy a 21 km után a ló pulzusának vissza kellett állnia 30 percen belül 64-re egyébként más esetben a lovas kizárásra került. Visy Bertalan Komló-Mecsekfalu LSE versenyzőjének ment a legjobban, aki a 42 km-t 1 óra 56 perc alatt teljesítette. A második helyezett a kaposvári Kátai Laura Dorisz Magdán Argo nevű lovával, a Kátai Tema versenyzője. A harmadik helyen Elek Gréta végzett Imran P nevű lovával.

42 km-t tettek meg a Távhajtó versenyen a fogatok is. Első helyezett Peter Kulier lett Zalán és Admirális lovával 2 óra 20 perc alatt, második helyezett a Siófoki Lovasegyelet versenyzője Molnár Lajos, és harmadikként 2 óra 39 perc alatti idővel Illés Barna ért célba Mónika és Za II Divo lovaival.

Első ízben rendeztek póni kategóriában versenyt 5 km-es távon, ahol szülők kíséretében lovagoltak az 5-11 éves gyerekek. Itt a Bányai család tarolt, első helyezett Bányai Anna Kókusszal, második helyezett Bányai Zsófia Bársonnyal, míg a harmadik helyen Nagy Dorina Szilaj nevű lovával ért harmadikként célba.

Kaposváron augusztus 23-án indul a vágta

Augusztus 23-án rendezik meg a Nemzeti Vágta kaposvári előfutamát – jelentette be Meiszterics László, a szervező Kecelhegyi Lovassport Egyesület vezetője szombat este, a neves rendezvényt beharangozó bálon.

A Szarkavári Kastélyszállóba a Kaposvári Vágta eddigi indulói mellett a rendezvény támogatóit is meghívták, így többek között Dér Tamást, Kaposvár alpolgármesterét és Tóth Istvánt, a város főmérnökét is. A megyeszékhely ugyanis a Nemzeti Vágta nevezési díját magára vállalva, közel 3 millió forinttal támogatja a kezdeményezést.

Meiszterics László minden támogatónak megköszönte a segítséget, külön kiemelve a Most Médiacsoportot.

Az egybegyűltek szórakoztatásáról többek között Gál Laura énekművész, Kovács Dezső, a Csiky Gergely Színház prímása és Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház művésze gondoskodott.

Tavaly 19-en álltak rajthoz a Kaposvári Vágtán, ez jóval több, mint más hasonló nagyságrendű városokban. A 2015-ös futamra 50 ezer forint ellenében a verseny napjáig lehet nevezni, akár a Meistro Tanyán is.

Kaposvarmost.hu

 

 

 

Távlovagló verseny Kaposváron

Hosszú idő után, 2015-ben ismét lesz távlovagló verseny Kaposváron, amelynek a Meistro Lovastanya ad helyet, várhatóan március 29-én, ahol több mint 30 ló és lovas áll majd rajthoz a Dél-Dunántúli Régió különböző pontjairól.

A verseny érdekessége, hogy az első és az utolsó fél kilométert a Nemzeti Vágta Kaposvári Előfutamára kiépített pályán teszik meg a versenyzők, majd Kaposújlakon át a Petörke tó érintésével térnek vissza 25 kilométert megtéve. A cél, hogy minél nagyobb érdeklődést keltsenek a lovassport iránt Kaposváron.

Kaposvarmost.hu

Kaposvármost.hu-n

 

Idén is lesz Kaposvári Vágta

2014.02.02., vasárnap 11:38

Mindezt a Nemzeti Vágta nevezési igazgatója Bendes Csaba jelentette be szombaton a szarkavári kastélyszállóban megrendezett lovasbálon.

A tervezett elővágták közül a legutolsó ismét a kaposvári lesz augusztus 25-én, a döntő nemzeti vágták a hagyományokhoz híven szeptember közepén tartják Budapesten.

A hagyományörző lovastalálkozón és lovasbálon Meiszterics László a Meistro Lovasklub vezetője beszédében felidézte az elmúlt év eseményeit és megköszönte a támogatást Kaposvár város önkormányzatának, a fő támogatóknak, valamint mindenkinek, aki munkájával segítette a tavalyi sikereket. A festői környezetben a bált egy palotás nyitotta és a Megarox társulat műsorát is meghallgathatta a közönség.

 

 

Nemzeti Vágta előfutam Kaposváron

2012.08.13., hétfő 15:36

Színes programokkal egybekötve rendezik meg a Kaposvári Vágtát, a Nemzeti Vágta előfutamát augusztus 26-án, a Meistro Lovastanyán. Eddig 14 település jelezte részvételét, a verseny első és második helyezettje jut a budapesti futamra.
Bővebben...

Kaposvári Vágta: 16 induló eddig, ez országos rekord

2012.08.17., péntek 06:15

Kaposvár idén először indul a Nemzeti Vágtán. Augusztus 26-án az utolsó előfutamon a Meistro Lovasklubnál kiderül majd, hogy ki képviseli Kaposvárt a budapesti megmérettetésen. Eddig 16 település nevezett, az idei előfutamokon ez a rekord létszám.

Szerző: Benke Róbert, S. Kovács Zoltán

Jó hangulatban zajlik a Kaposvári Vágta

2012.08.26., vasárnap 18:08

Nem mindennapos izgalmakkal kezdődött meg a Nemzeti Vágta utolsó, kaposvári állomásának versenynapja, mindjárt az első előfutamban szoros befutó döntött. A közönséget az erős szél, a por, majd később az eső sem zavarta.

Bővebben...

Meistrós ló a Nemzeti Vágta döntőjében - ötödik lett a tapsonyi versenyző

2012.09.16., vasárnap 18:44

Ötödik helyen végzett a Nemzeti Vágta fővárosi, vasárnap kora esti döntőjében a Tapsonyt képviselő Bán Dóra, Kalevala nyergében. A magyar félvér kanca a Meistro Lovasklub büszkesége.

Bővebben...

Nyárbúcsúztató a lovastanyán

2012.09.17., hétfő 15:42

Szeptember 22-én, szombaton 10 órától búcsúztatják a nyarat a Meistro Lovastanyánál, melyre szeretettel várnak kicsit és nagyot egyaránt!

A gyerekek 10 és 13 óra között körhintázhatnak, gyöngyöt fűzhetnek, montázst készíthetnek, kisállatokat simogathatnak, de horgászversenyen is részt vehetnek. Felavatják a Tüskevárat is, ezt ügyességi játékok és családi versenyek is színesítik.

A felnőttek 13 és 16 óra között lovasbemutatót láthatnak, valamint fellépnek népdalkórusok, a Füred Rock Szín Kör, a Co-Pia együttes is, valamint tombolanyeremények is gazdára találnak. Minden körzetben lakót egy tál bográcsételre is vendégül látnak!

Hun vannak a kaposvári kunok?

2012.09.23., vasárnap 00:20

Ünnepi külsőségek között avattak kun szobrot a Meistro tanyán. A szerkesztőségben azon morfondíroztunk, vajon kiről mintázták. Nem kertelünk: a leleplezett szobor szerintünk hasonlít a miniszterre. Hiába, a kun gyökerek. Tükör elő, keressük őseinket!

Virágos kaposvári portákat díjaztak

2012.10.25., csütörtök 15:58

Évek óta hagyomány, hogy a kaposvári önkormányzat elismeri azokat a magánszemélyeket, közösségeket, akik környezetüket igényes, gondozott állapotban tartják. Csütörtökön délután huszonhárman vehettek át oklevelet.

Bővebben...

A hagyományok tovább élnek

2012.04.13., péntek 12:02

A Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesület április 28. és május 1. között alkotótábort szervez Kaposváron az Egyesület lovas pályáján.

A táborba látogatók megismerkedhetnek a fafaragás művészetével, festészettel és más képzőművészeti hagyományokkal. A tábor szervezői ezen felül különböző érdekes programokkal várják a kikapcsolódni vágyókat. 

A résztvevők amatőr művészeti csoportok előadásaiba nyerhetnek betekintést, fafaragókkal, szobrászokkal, és más népi mesterséget űző emberekkel cserélhetnek tapasztalatot. Lesz főzőverseny, szalonnasütés, lovas majális, autó és hajó modell bemutató- a kaposvári Autó Modellező Klub jóvoltából. A tábor ideje alatt koncertet ad a Baraka és a Megarox együttes is.
A rendezvény teljes ideje alatt a gyermekeknek arcfestés, lovaglási, csónakázási lehetőség biztosított, büfé és állatsimogató várja a vendégeket.

A táborba elsősorban kaposvári és környékbeli, illetve Kaposváron tanuló fiatal művészeket, művészjelölteket, valamint tapasztalattal rendelkező festő, fafaragó, népi iparművészeket várnak.  Jelentkezni személyesen Kaposváron a Keceli bejárónál, e-mailben a kecelhegyilovassport@gmail.com vagy a meistro@t-online.hu email címen, és telefonon a 36-30/ 216-8528-as telefonszámon lehet.

Az egyesület azzal a céllal szervezi meg a tábort, hogy fejlessze a művészi képességeket, létrehozzon egy új alkotó közösséget, felfedezze a helyi és környékbeli tehetségeket, és öregbítse Kaposvár hírnevét.

 Eredményes táncsicsos diákok

2012.04.25., szerda 12:17

Országos lovas rajzpályázatot hirdetett a Pannon Art Line Egyesület, az Agora Művelődési Központ, a Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesülettel közösen. A zsűri 112 pályamű közül két kategóriában hirdetett eredményt.

A középiskolások között első helyezést ért el Kovács Aliz, a második Teglovics Lúcia, a harmadik pedig Sári Anna lett. Az Agora különdíját Biczó Marianna érdemelte ki, a Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesületének különdíjával pedig Sziber Alexandrát jutalmazták. Valamennyien táncsicsosok.

Az általános iskolások kategóriájában a mesztegnyői Krénusz Márton rajzát ítélte legjobbnak a zsűri, második lett a szombathelyi Petővári Anna, harmadik pedig a Debrecen-halápi Tamás Gyula, tűzzománc képével.

Agóra különdíjban részesült Bozsoki Ramóna Marcaliból, a Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesület különdíját Mészáros Martin, a kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola tanulója kapta.

A díjakat a hétvégi I. Képzőművészeti Fafaragó és Népi Mesterségek Hagyományőrző Táborának keretében adják át. Itt lehet szavazni a közönségdíjas alkotásra, amit a kaposvári önkormányzat ajánlott fel. Az összes pályaművet kiállítják a lovaspálya azon részén, ahol szombaton és vasárnap 40 darab, 3 négyzetméteres képet festenek a legtehetségesebbek.

Aki a faszobrászokat és a lovas versenyzőket akarja megnézni munka közben, látogassanak ki a Meistro Lovasklub lovaspályájára. A rendezvény látogatása ingyenes!

 

 Faragtak, festettek a művészek

2012.05.03., csütörtök 14:44

Első alkalommal rendezték meg április végén Kaposváron a Fafaragó és Népi Mesterségek Hagyományőrző Táborát.

Kaszti Gyula és nyertes alkotása

A művészek számos gyönyörű faragást és óriásfestményt készítettek, amiket meg is tekinthettek az érdeklődők a Meistro Lovasklub pályáján. A versenyen óriásfestmény kategóriában Kaszti Gyulának, a Pannon Art Line Művészeti Egyesület vezetőjének munkáját ítélték a legszebbnek, második helyezett lett Meiszterics Károlyné Dalovics Margit, míg a harmadik Szöllősi Dávid lett.

Szerző: Várvizi Tamás

 Nyolcvannal száguldoztak a tavon

2012.05.08., kedd 20:03

Apró csónakok repesztettek a Meistro lovastanya tavacskájának vízén az országos hajómodell sebességi versenyen. Kaposváron két fiatalember épít és versenyez, bár újoncok még a mezőnyben, de a kezdeti sikereik biztatóak.

Szerző: Benke Róbert, S. Kovács Zoltán

Sonline.hu

 

A Hősök teréért hajráztak a lovasok a kaposvári pályán

2013. augusztus 25. 18:47 Márkus Kata

Mivel azonban a szervező jogán a megyeszékhely mindenképpen résztvevője a Hősök terén, szeptember 22-én rendezendő derbinek, s mert a szilvásszentmártoni versenyző szinte végig vezetett, ám a ló a futam végefelé ismeretlen okból megtorpant, a kaposváriak nekik ajánlották fel a részvétel lehetőségét a budapesti versenyen.
Bővebben

Különjutalom, mert virágba borították Kaposvárt

2012. október 25. 18:23 Harsányi Miklós

Oklevél és elismerés a városszépítőknek: a virágosításban élenjáró kaposvári családokat és közösségeket jutalmaztak csütörtökön a városháza dísztermében.

Bővebben...

Több ezer látták a Nemzeti vágta kaposvári előfutamait

2012. augusztus 26. 19:30 , Legutóbb frissítve: 2012. augusztus 26. 19:40 Vas András

Kaposvár | Tizennégy somogyi település és Kalocsa lova állt rajthoz a Nemzeti vágta kaposvári selejtezőjén, melyről végül a tapsonyi és a szilvásszentmártoni jutott az országos döntőbe.

Bővebben...

Tizenhat település a kaposvári vágtán

2012. augusztus 16. 16:21 Harsányi Miklós

Kaposvári vágtán a somogyi lovasok: augusztus 26-án tartják a Nemzeti Vágta utolsó előfutamát – jelentették be a szervezők csütörtökön kaposvári sajtótájékoztatójukon.

Bővebben...

Távvezérelt hajócsodák Kaposváron - fotók

2012. május 5. 16:24 K.T.

Kaposvár | Kis hajók nagy futamok: országos hajómodell-versenynek adott helyszínt a Meistro lovastanya szombaton.

Bővebben...

Overdose felkészítője edzi a siófoki lovast a Nemzeti Vágtára

2011. szeptember 15. 19:02 Harsányi Miklós, Fónai Imre

A Nemzeti Vágtán három lovas képviseli Somogyot. A Hősök terén 72 település lovasa méri össze ügyességét: a 10 millió forintos fődíjért és a '48-as huszárszablya vándordíjáért folyik a versengés.

Bővebben...

Kötelet dobnak a Kötél egyesületnek

2011. szeptember 5. 19:20 Harsányi Miklós

Nyárbúcsúztató és jótékonysági akció a kaposvári Meistro Lovastanyán: a kaposvári Kötél életmentő egyesület megsegítésére nagyszabású programot rendeznek a hétvégén.

Bővebben...

Vágta sártengerben, vízilovaknak - fotó

2010. szeptember 12. 14:02 , Legutóbb frissítve: 2010. szeptember 12. 14:14 Balassa Tamás

Sárba ragadt a lehetőség: két éves előkészület és gigászi munka ellenére a jövő évre maradt a Nemzeti Vágta első kaposvári „előfutama”. A Meistro lovasai azért egy betyáros körre eresztették el a telivéreket...

Bővebben...

Vasárnap tűnt el, kiszáradva találták meg egy pajtában

2010. augusztus 3. 11:43 Meiszterics Eszter

Életben van az a 43 éves férfi, aki vasárnap hajnalban tűnt el Kisbajomban. A szülői felügyeletre szoruló férfit egész vasárnap keresték a falubeliek,

Bővebben...

Az életre nevelnek a hátaslovak

2010. július 2. 13:22 Meiszterics Eszter

Kézműves- és tenisz-, tánc- és úszástábor. Óriási a választék a somogyi gyerekek számára, ha a szünidő hasznos eltöltéséről van szó. Azonban semmihez nem fogható a népszerűsége a lovas táboroknak.

Bővebben...