Lovasmúzeum

 Egyik fő tevékenységünk a lovas hagyományőrzés. Lovasbemutatóink során használt eszközeinkből egy kis állandó kiállítást rendezünk be klubhelységünkben, minden korból való lovas szerszámokból és harci eszközökből. Így a honfoglaláskori íjak, dobok és nyergek mellett a középkori lovai eszközök, ruhák, fegyverzetek is láthatóak.

A somogyi huszárok székhelyeként is működő lovasklub természetesen bemutatja az eredeti 48-as huszárnyerget, a lovassági kürtöt, kardokat és egy 1800-as évből származó huszár obsitot is.

A legnagyobb teret a betyárok eszközei foglalják el. A csikóbőrös kulacs, fokos, furkósbot, karikás ostor, duplacsövű puska és egyebek.

A rézkarcokkal is díszített kiállítás végén a mai western hangulatot is felidézzük egy western nyereggel, csepsszel és kalappal.

A hangulatos klubhelység egyben így kiállító terem és számos lovardai és városi rendezvény színhelye is, 50 fős férőhellyel.

A klubhelység előtti területen pedig a lóval vontatható földművelő munkaeszközöket mutatjuk be. 1-es és 2-es eke, borona, töltögető eke, vetőgép, mókoló stb.

További képek a fotógalériában